Lakásfelújítás, avagy a régi mennyezet javítása

A lakásfelújítás során rengeteg minden felújításon esik át a lakásban, viszont sokan nem is gondolnak arra, hogy bizony a mennyezet is a lakás része, és ha nem jól van kiszintezve és rávilágít egy lámpa akkor bizony előjöhetnek a hibák, gödröcskék és púpok.

A mennyezet glettelése sokkalta nehezebb, mint az oldalfalaké, ugyanis a szobafestő mázoló feje fölött van és nehezebb így szintbe húzni, de egy profi lakásfelújító csapatnak ez sem lehet akadály. Szerintem mindenki járt már panellakás szobájában, ahol megfigyelhető az, hogy a mennyezeten a panelek illesztése látszik, kis bemélyedések-árkok figyelhetőek meg.  Ezeknek nincs semmi szerepük, tehát a lakásfelújítás során ezeket érdemes eltüntetni, hogy egy egységes plafont kapjunk.

Lakásfelújítás

A repedezett mennyezet a régebbi tégla építésű lakásokra jellemző, ahol még nem betonfödém van. Szerencsére ma már elég modern és strapabíró anyagokat lehet kapni, ezért ezek a repedések is eltüntethetők. A régi rétegeket alaposan el kell távolítani, majd mely alapozni az egész felületet. Amennyiben nagyon mély rések is keletkeznek, akkor azt poliuretán habbal ki kel tölteni, majd rácsháló használatával-kombinálásával megkezdődhet a glettelés, illetve az egész mennyezet síkba húzása, majd festése. A lakásfelújítás során sokszor a mennyezet állapotára a kaparás után derül fény, mert a felmérés során csak saccolni lehet, hogy mi van a látható réteg alatt.

Előfordulhat az is egy helyiségen belül, hogy 2 betontábla pont ott illeszkedik, viszont magasságbeli eltérés lehet. 2-3 cm. Ekkor érdemes az egész mennyezetet levakolni, hogy ez a különbség eltűnjön, majd glettelni és festeni. A lakásfelújítás során sok meglepetéssel találkozhatunk, de ha jó szakembereket választ, akkor minden problémát megoldanak! 

Forrás: lakasfelujitasbudapest.eu, 2020-12-03 09:52